fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Spletni katalog linije priložnostnih daril MADE IN SLOVENIA

Spletni katalog linije priložnostnih daril MADE IN SLOVENIA

Center za kreativnost (CzK)/MAO objavlja javno povabilo k oddaji predlogov nabora za spletni katalog linije priložnostnih daril Republike Slovenije pod okriljem blagovne znamke MADE IN SLOVENIA v selekciji Centra za kreativnost.

 Zaradi tehničnih težav je rok za oddaje prijav podaljšan do četrtka, 9. maja 2024 ob 23:59!

 

Cilja javnega povabila in sodelovanja različnih institucij sta identifikacija in strokoven izbor izdelkov slovenskih ustvarjalcev, oblikovalcev, avtorjev, organizacij ali podjetij, ki bodo tvorili spletni katalog linije priložnostnih daril Republike Slovenije pod skupno znamko MADE IN SLOVENIA in bodo odražali vizualno in oblikovno odličnost, bogato kulturno, gospodarsko, okoljsko, tehnološko ali družbeno identiteto in dediščino Republike Slovenije ter nacionalnih znamk I Feel Slovenia in MADE IN SLOVENIA.    

 

Center za kreativnost bo izbor predstavil v posebnem spletnem katalogu linije priložnostnih daril pod okriljem blagovne znamke MADE IN SLOVENIA. V njem bodo predstavljeni vrhunski slovenski proizvodi, ustvarjalci, organizacije in podjetja, ki bodo s svojimi izdelki pripomogli k povečanju diplomatske, kulturne in poslovne prepoznavnosti Slovenije. Izbrani projekti bodo javnosti predstavljeni predvidoma v drugi polovici leta 2024.

 

Katalog bo državnim organom ponudil kakovosten izbor oblikovno in vsebinsko izvirnih slovenskih daril in spominkov ter bo pripomogel k povečanju diplomatske, mednarodne in poslovne prepoznavnosti Slovenije.

 

Prijave potekajo preko spletnga obrazca na povezavi

 

V primeru, da imate težave s spletno oddajo prijavnice, nam posredujte gradivo na info@czk.si.

 

Več o pogojih sodelovanja in kriterijih izbora si preberite v javnem pozivu.

SPLOŠNO O PREDMETU POZIVA

Predlogi za darila morajo odražati pomembne vrednote in značilnosti Slovenije na različnih področjih. Protokolarna darila poudarjajo slovensko identiteto ter so kakovostna, funkcionalna in estetska. So pretežno delo domačih izdelovalcev in so slovenskega porekla. Poudarjajo in povezujejo naj ustvarjalnost slovenskih umetnikov, oblikovalcev ter inovativnost v različnih sektorjih, ki prispevajo k bogati kulturni in gospodarski krajini. Povezujejo naj sodobno oblikovalsko, vizualno in ustvarjalno produkcijo z bogato kulturno, zgodovinsko in naravno dediščino, gospodarsko, okoljsko, tehnološko, gastronomsko, športno ali kulturno identiteto oz. zgodovino Slovenije, kar naj bo vir navdiha za sodobne, inovativne, trajnostne, predvsem pa lokalne produkte.

 

Poudarjati morajo predanost varstvu okolja ter spodbujati trajnostne prakse, ki izhajajo iz sodobnih ali tradicionalnih znanj in spretnosti, uporabljajo lokalno pridobljene ali naravne materiale ter sledijo njihovim trajnostnim ciklom. Prijavljeni izdelki morajo jasno predstavljati zgodbo in ozadje svojega nastanka, vključno s procesi in tehnikami izdelave, materialnostjo, kakovostjo ter sledljivostjo uporabljenih materialov in poreklom izdelave.

KDO SE LAHKO PRIJAVI

Povabilo je namenjeno oblikovalcem, ustvarjalcem in avtorjem z različnih področij, umetnikom, rokodelcem, obrtnikom, organizacijam, podjetjem, proizvajalcem ali kolektivom.

 

Prijavijo se lahko pravne osebe in fizične osebe z registrirano dejavnostjo – s. p.-ji in samostojni kulturni delavci (samozaposleni v kulturi) s sedežem v Sloveniji. Pravne osebe in fizične osebe z registrirano dejavnostjo morajo v prijavnem obrazcu navesti vse fizične osebe, ki so avtorji ali soavtorji predloga.

KAJ PONUJAMO USTVARJALCEM

 • Katalog bo predstavljal vrhunske slovenske proizvode, ustvarjalce, organizacije in podjetja, ki bodo s svojimi izdelki pripomogli k povečanju kulturne, diplomatske, mednarodne in poslovne prepoznavnosti Slovenije.
 • Center za kreativnost bo objavil katalog javno na spletnih straneh czk.si ter ga predstavljal doma in v tujini z lastno distribucijsko mrežo in mrežo partnerskih organizacij iz Slovenije in tujine.
 • Center za kreativnost bo skrbel za enotno vizualno podobo kataloga linije priložnostnih daril MADE IN SLOVENIA in predstavitve izbranih izdelkov.
 • Izbrani izdelki bodo prejeli tudi certifikat oz. znak odličnosti MADE IN SLOVENIA selekcije Centra za kreativnost in znak I Feel Slovenia ter bodo uvrščeni v kolekcijo Centra za kreativnost, ki spodbuja vrhunsko slovensko oblikovanje in trajnostna načela ter prispeva k sodelovanju med kreativnim in gospodarskim sektorjem ter je prepoznana kot zbirka dobrega slovenskega oblikovanja.
 • Center za kreativnost bo zagotavljal širšo predstavitev izbranih izdelkov z objavami na spletnih straneh czk.si in organizatorjev ter na različnih promocijskih prireditvah CzK.

NAČIN ODDAJE PRIJAVE

Prijava poteka v treh korakih:

 1. Izpolnite spletni obrazec na povezavi.
 2. Obrazcu priložite dokazilo o registraciji prijavitelja.
 3. Prijavitelji se strinjajo, da bodo v najmanj petih delovnih dneh od prejema poziva organizatorja na lokacijo MAO dostavili in v dogovorjenem roku prevzeli fizičen izdelek, ki je predmet prijave.

ČASOVNICA

 • Rok oddaje prijav: podaljšan do 9. maja 2024
 • Izbor: konec maja 2024
 • Urejanje kataloga: junij–avgust 2024
 • Objava kataloga: konec septembra 2024

STROKOVNA KOMISIJA

Prispele predloge bo ocenila komisija v sestavi:

 • Barbara Jaki, Narodna galerija,
 • Emil Kozole, studio Ljudje,
 • Maja Bahar, Narodni muzej Slovenije,
 • Yasmin Martin Vodopivec, Mednarodni grafični likovni center,
 • Maja Vardjan, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje,
 • Barbara Hiršman, Protokol Republike Slovenije,
 • Barbara Predan, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje.

ODGOVORI NA VPRAŠANJA

Morebitna vprašanja v zvezi s pozivom lahko pošljete na elektronski naslov info@czk.si do vključno 9. maja 2024. Kot predmet sporočila obvezno vpišite KATALOG MADE IN SLOVENIA.

Razpisovalec

Center za kreativnost/MAO

Rok za prijavo

podaljšan do 9. maja 2024