fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

CzK nadaljuje uspešno partnerstvo v evropski platformi za oblikovanje Distributed Design Platform

15. jun 2022

Center za kreativnost tudi v obdobju 2022–2025 nadaljuje uspešno partnerstvo v največji evropski platformi za oblikovanje Distributed Design Platform – ustanovljeni z namenom izmenjave praks, znanj in mreženja evropskega gibanja proizvajalcev, oblikovalcev ter drugih ustvarjalcev. Distributed Design Platform, ki jo od leta 2017 financira Evropska unija s pomočjo sklada Ustvarjalna Evropa, združuje 17 evropskih organizacij s področja oblikovanja, distribucije in produkcije. Vzpodbuja oblikovalce, proizvajalce in ustvarjalce, da inovirajo področje oblikovanja v smeri trajnostnih, odprtih, vključujočih in sodelovalnih praks in alternativnih rešitev trenutni paradigmi množične porabe in produkcije.

 

Center za kreativnost bo v novem programskem obdobju nadaljeval s serijami »CzK limited editions«, ki naslavljajo aktualne teme s področja bivanja, oblikovanja in sodobne oblikovalske produkcije. Pod okriljem platforme bo v okviru javnega poziva strokovna komisija CzK in MAO izbrala oblikovalce in ustvarjalce, ki bodo s pomočjo finančnih spodbud zasnovali in proizvedli omejeno serijo unikatnih kosov na temo povezovanja  oblikovanja, umetnosti, obrti ter dediščine. V CzK in MAO želimo s tovrstnim projektom vzpodbujati sodelovanje med oblikovalci, umetniki ter drugimi strokami, da uporabijo dediščino, muzejske zbirke in gradiva kot vir navdiha in premisleka o sodobni, trajnostni ter lokalni produkciji in distribuciji. Rezultat sodelovanja bo serija unikatnih izdelkov v omejeni seriji slovenskih ustvarjalcev, predstavljena na dogodkih CzK, MAO in Distributed Design platforme doma in v tujini.

 

Ustanovni partnerji platforme so: Institute of Advanced Architecture of Catalonia, Fab Lab Barcelona (Španija), Museum Architecture and Design (MAO), Centre for Creativity (CzK) (Slovenija), Danish Design Centre (Danska), POLITECNICO DI MILANO (Italija), Politecnico de Lisboa (Portugalska), FabLab Budapest (Budimpešta), Re:Publica (Nemčija), Pakhuis de Zwijger (Nizozemska), P2P Lab (Grčija), Happy Lab Vienna (Avstrija), NYSKOPUNARMIDSTOD ISLANDS (Islandija), Maker (Danska), Espacio Open (Španija), Ars Longa (Francija), Other Today (Velika Britanija), OpenDot (Italija), TalTech (Estonia), Paved with Gold (Velika Britanija).