fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

DESIGN DINING: pop-up večerja & razstava na Vienna Design Week

24. sep - 3. okt 2021

Dunaj

Pop-up večerja: 1. in 2. oktober 2021, ob 19. uri, Silent Loft, Dunaj

Razstava: 24. september – 3. oktober 2021, Vienna Design Week, Sachsenplatz 4-6, 1200 Dunaj

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Zgodbi oblikovanja in kulinarike smo v projektu z naslovom DESIGN DINING: slovenski oblikovalski pogrinjek, ki ga Muzej za arhitekturo in oblikovanje v sodelovanju s Centrom za kreativnost izvaja v okviru Distributed Design Market Platform, povezali v edinstveno gastronomsko doživetje avtorja Jakoba Pintarja, chefa v restavraciji TaBar, v sodelovanju z izbranimi oblikovalci.

 

Oblikovalsko in kuharsko miselnost, v katerih prepoznavamo skupne vrednote – lokalno, trajnostno, izkustveno in obredno – smo združili v 9-hodni vegetarijanski meni, v katerem se predstavlja devet oblikovalcev in oblikovalskih kolektivov s svojo novo, omejeno serijo unikatnih kosov za pogrinjek. Koncept vsake jedi se je razvijal in dopolnjeval v sožitju z idejo posameznega izdelka, pri čemer v ospredje postavljamo preproste, lokalne sestavine in materiale ter eksperimentalne oblike in drzne okuse.

 

Po otvoritvenem kulinaričnem dogodku v Mariboru se s predstavitvijo slovenskega oblikovalskega pogrinjka selimo na Dunaj, kjer v okviru VIENNA DESIGN WEEK-a v sodelovanju s Slovenskim kulturno-informacijskim centrom v Avstriji (SKICA) organiziramo skupinsko razstavo novonastalih izdelkov ter dve pop-up večerji.

 

RAZSTAVA

Vienna Design Week

Sachsenplatz 4-6, 1200 Dunaj (Brigittenau)

 

  • 24. sep – 3. okt 2021, vsak dan med 11. in 20. uro
  • Koktejl: 25. sep 2021, med 17. in 20. uro
  • Zaključek: 3. okt 2021, med 17. in 20. uro

 

POP-UP VEČERJA

Silent Loft, Filmquartier Wien, Schönbrunner Straße 31, 1050 Dunaj

  • 1. in 2. okt 2021, ob 19. uri

 

Cena: 75 EUR

 

Vabljeni, da se prepustite senzorični izkušnji in uživate v teksturah, barvah, vonjih in oblikah!

DESIGN DINING: slovenski oblikovalski pogrinjek, je program, ki ga Muzej za arhitekturo in oblikovanje v sodelovanju s Centrom za kreativnost izvaja v okviru Distributed Design Market Platform. Razstavo  v sklopu programa na Vienna Design Week organiziramo skupaj s Slovenskim kulturno-informacijskim centrom v Avstriji (SKICA).

Pop-up večerja

Silent Loft, Filmquartier Wien, Schönbrunner Straße 31, 1050 Dunaj, ob 19. uri

Romana Brina Gobec (Brinas)

Navdih črpa iz narave in vsega, kar jo obdaja, še bolj pa iz tega, kar doživlja, ko zapre oči. Njeno poslanstvo je ustvarjati se z rokami, odkrivati organske, napredne materiale in raziskovati neštete možnosti barvanja tekstila z naravnimi barvami.

Bojana Križanec

Bojana Križanec je diplomirala iz kiparstva na Šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart v Ljubljani (sedaj Akademija umetnosti, Univerza v Novi Gorici). Samostojno je razstavljala v številnih galerijah ter prejela več nagrad. Zadnjih nekaj let izdeluje krožnike za prestižne restavracije doma in v tujini (Hiša Franko, La Subida, Amelia, Noel in druge).

Gašper Fabijan

Gašper Fabijan je arhitekt, ki ga vse bolj veseli tudi oblikovanje. Tako pri arhitekturi kot pri oblikovanju manjših objektov mu pomagajo navdihujoče zgodbe, s pomočjo katerih se predmet oblikuje sam in tako postane brezčasen.

Lučka Berlot in Ági Göb (MOSEANIC)

Lučka Berlot je oblikovalka in pedagoginja, ki se ukvarja s produktnim in unikatnim oblikovanjem, predvsem svetil in dodatkov za dom. Vodi svojo blagovno znamko Lučkabučka, od leta 2019 pa z madžarsko oblikovalko Agi Gob razvija material in znamko Moseanic Partnership. Agi Gob je v Budimpešti doštudirala urbano in produktno oblikovanje, trenutno pa se ukvarja z oblikovanjem embalaže in produktov ter s fotografijo.

Rok Oblak (Salto Dionys)

Rok Oblak je diplomiral iz industrijskega oblikovanja na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje in magistriral iz aplikativnih umetnosti na kanadski univerzi Emily Carr. Poleg delavnice Levo, kjer oblikuje izdelke pod znamko Salto Dionys, aktivno deluje tudi v ustvarjalnem laboratoriju KRATER. V svojem delu se ukvarja z biokompoziti, uporablja lokalne materiale in koncipira nove proizvodne procese DIY in DIT strategij.

Katarina Dekleva in Nuša Jelenec

Nuša Jelenec, industrijska oblikovalka, in arhitektka Katarina Dekleva sta se spoznali v skupini Spoznaj svojo hrano na BIO25. Od tedaj redno profesionalno sodelujeta, saj ju družijo podobni interesi, oblikovalski pristop in filozofija. Obe zanimajo trajnostni principi, 'naredi si sam' kultura, humor v oblikovanju in arhitekturi, kulinarika in vrtnarjenje.

Kristina Pucko in Špela Ambrož (OD OKA)

OD OKA je rezultat projektnega sodelovanja med Špelo Ambrož in Kristino Pucko. Avtorici ustvarjata domiseln jedilni servis za vznemirljive pogrinjke.

Anamarija Dimovska (Natura Morta)

Oblikovalka keramike Anamarija Dimovska raziskuje tradicionalne oblike in arheološke najdbe preteklosti, pri čemer se srečuje z vprašanjem o prihodnosti. Z eksperimentalnim pristopom in alkimističnim razvijanjem receptov za mešanje glazur ustvarja neponovljive efekte. Površina predmetov priča o edinstveni transformaciji, ki se dogaja skrita očem, med fazo glazurnega žganja.

Vera Fois

Vera Fois je arhitektka in magistrica menedžmenta, ki obožuje oblikovanje in arhitekturo. Rada raziskuje nove koncepte in različne tehnologije izdelave, predvsem se rada posveča detajlom. V zadnjem času raziskuje tudi oblikovanje keramike.