fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Projekcija

#5 V fokusu: dokumentarni film

14. sep 2021

| 16:00

Maribor

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Film Factory v koprodukciji s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v  sodelovanju z DOKUDOC vabi na že peti dogodek v sklopu kontinuiranega izobraževalnega projekta Projektor v Vetrinjski dvor, v torek, 14. septembra ob 16. uri.

 

V fokus postavljamo dokumentarni film kot kreativno avtorsko formo, ki ima dvojno naravo – je objektiven zapis resničnosti, hkrati pa avtorjevo pripovedovanje o neki temi, dogodku, trenutku, občutju …

 

Moderira: Toni Cahunek

 

///

 

PROGRAM:

 

16:00 Izzivi produkcije dokumentarnih filmov // Haidy Kancler
predavanje, 75 min

 

Maja Senekovič, bolj znana pod psevdonimom Haidy Kancler, je mariborska dokumentaristka z več kot 15 leti izkušenj. Dokumentarni žanr jo je popeljal na potovanje skozi različne države, kulture, jezike in poklice, ki so združevali leposlovje, glasbeno režijo, glasbene videoposnetke, šport in oglaševanje hkrati. Vsak njen projekt pa je nastal na drugačen način; pod drugačnimi pogoji, na drugačno iniciativo, ter z drugačnim budžetom.

 

 

17:30 Kreativni pristopi k dokumentarnemu filmu // Rok Biček, Matjaž Ivanišin in Haidy Kancler

okrogla miza, 90 min

 

Kreativna smer dokumentarnega filma v veliki večini temelji na temah, protagonistih in avtorjevih pristopih. Gostje nam bodo zaupali, kako razmišljajo o temah, kako najdejo prave protagoniste ter kako postopajo v samem procesu snemanja in montaže filma.

Program Partnerske mreže