fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Napovedujemo

MADE IN SLOVENIA 4.0

12. jan 2022

V naslednjih tednih vam bomo odkrili, kateri izdelki so prejeli znak odličnosti Made in Slovenia. Strokovna žirija je pregledala kar 76 prijav ter podelila znak odličnosti 23. izdelkom, ki smo jih uvrstili v kolekcijo, ki jo bomo aprila predstavili na tednu oblikovanja v Milanu.

 

Znak odličnosti »Made in Slovenia« podelimo izdelkom, ki predstavljajo dobre prakse slovenskih ustvarjalcev in podjetij. Na ta način ustvarjamo kolekcijo, ki je prepoznana kot dobro slovensko oblikovanje, promovira trajnostna načela ter prispeva k sodelovanju med kreativnim in gospodarskim sektorjem.

 

V tokratnem pozivu smo še posebej nagovarjali izdelke in storitve, ki napovedujejo sistemske spremembe, ponujajo kritiko obstoječih tržnih in ekonomskih sistemov, prekinjajo ustaljene, pogosto škodljive družbene navade, prinašajo nove načine uporabe in imajo potencial, da postanejo serijski izdelek ali storitev, ki opušča ustaljene načine. Iskali smo maloserijske izdelke (in storitve), ki so oblikovani in izdelani v Sloveniji, oblikovno domišljeni, funkcionalni ter trajnostni.

 

Žirija se je sestala dvakrat. Na prvem sestanku je obravnavala 59 izdelkov, ki so se prijavili na odprt poziv ter izmed njih izbrala 16 izdelkov. Na drugem sestanku pa je obravnavala še 17 izdelkov, ki so jih za uvrstitev predlagali člani žirije sami. Izmed teh je znak odličnosti podelila še sedmim izdelkom.

 

Vsi izdelki, ki so prejeli znak odličnosti Made in Slovenia, se nahajajo tukaj.