fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Priporočamo

Poletna šola Design+Science

5.–9 jul 2021

Ljubljana

UL ALUO skupaj z UL FKKT ter Kulturno izobraževalnim društvom PiNA letos začenja serijo transdisciplinarnih poletnih šol Design+Science na stičišču znanosti in vizualnih komunikacij.

 

Letošnja, prva, bo potekala med 5. in 9. julijem pretežno v oblikovalskih studiih UL ALUO, en dan pa tudi v laboratorijih UL FKKT, in je namenjena raziskovanju prihodnosti novih virov prehranjevanja, načinov njihove priprave ter družbenih ritualov, ki spremljajo človekove prehranjevalne navade. V ta namen smo letos povabili vrhunske eksperte z različnih področjih: z nami bodo chef Jorg Zupan (Atelje), svetovno znan pisatelj in kulinarični kritik Andrea Petrini, predstavniki start-upa AirProtein, ki izdelujejo proteine tako rekoč iz zraka, prof. dr. Karl Friehs in mnogi drugi. Mentorji praktičnega dela so uspešni alumni Sara Lunder(Google), Nejc Prah (Ansambel) in Emil Kozole (Ljudje).

 

Poletna šola je odprta tako za študente kot tudi za ostale ne glede na smer študija oz. predhodno strokovno izobrazbo. Letošnji program je interaktiven in vključuje delavnice v studiih in laboratorijih ter predavanja, predvidena je tudi skupna ekskurzija. Vsak udeleženec bo po koncu poletne šole pripravil elaborat, ki bo vključen v končno skupno knjigo. Študenti, ki bodo uspešno zaključili program poletne šole, lahko pridobijo 3 ECTS.

 

Dodatne informacije in prijavnica so dostopni na spletni strani.

 

Za udeležence je na voljo le 21 mest, prijave pa so odprte do 15. junija 2021.