fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Poročilo

Urbana akademija: testiranje mobilnega pohištva

19. avg 2021

Škofja Loka

Prostorska sekcija Kluba škofjeloških študentov je v okviru projekta Urbana akademija 2021, ki je del Partnerske mreže CZK, v četrtek, 19. septembra 2021, na Spodnjem trgu v Škofji Loki vzpostavila Mobilni trg.

 

Javni prostor je ključen za vzpostavljanje in gradnjo skupnosti. Ker je javnih prostorov, ki imajo v Škofji Loki težnjo po revitalizaciji, več, je Prostorska sekcija v Škofji Loki zasnovala mobilni trg.

 

Mobilni trg je večfunkcionalna intervencija v javni prostor s pomočjo fleksibilnih in mobilnih elementov, ki se kontekstualno prilagajajo prostoru, v katerem se nahajajo. Skozi mesece bo gostoval v različnih prostorih in vanj prispeval dolgoročne učinke.

 

Prva od lokacij je Kašča pri Spodnjem trgu, ki predstavlja pomemben del starega mestnega jedra Škofje Loke. Pretekli teden je intervencija že služila kot del urbanega pohištva v okviru Festivala Pisana Loka, tekom naslednjih tednov pa bo Prostorska sekcija testirala, kako bodo strukturo posvojili prebivalci. Vsi objekti mobilnega trga skupaj s svojo postavitvijo in umeščenostjo v prostor namreč tvorijo ter aktivirajo celoto, trg, ki na novo odpira prostor ter ponuja okvir za (javno) življenje.

Urbano akademijo vodi Prostorož. Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže