fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Pop-up razstava

Design Dining in Adorno: VOYAGE na Mesecu oblikovanja

24. okt - 6. nov 2022

| 00:00-24:00

Plečnikova trafika, Prešernov trg, Ljubljana

24.10. - 30.10.: Design Dining: slovenski oblikovalski pogrinjek

31.10. - 6.11.: Adorno: VOYAGE

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V Plečnikovi trafiki na Prešernovem trgu v obliki tedenskih pop-up razstav predstavljamo najprej izbor petih projektov z razstave Produkcijske platforme BIO27, kasneje pa še dva izmed projektov z razstave Ustvarjeno v Sloveniji. Predstavili se bodo: interdisciplinarne oblikovalske skupine Krater, Pjorkkala in Garnitura ter razstavi Design Dining in Adorno: VOYAGE. 

 

Razstava Ustvarjeno v Sloveniji, ki je bila na ogled od 27. maja do 2. oktobra 2022 v Palači Cukrarna, se ozira nazaj na prehojeno, skoraj petletno obdobje delovanja Centra za kreativnost in predstavlja izbor nekaterih pomembnejših projektov in del slovenskih ustvarjalcev. V sklopu pop-up razstav Plečnikove trafike bosta predstavljena dva projekta:

 

  • DESIGN DINING: slovenski oblikovalski pogrinjek (24. – 30. oktober 2022), ki govori o zgodbi oblikovanja in kulinarike v povezavi z edinstvenim gastronomskim doživetjem v sodelovanju s chefom restavracije TaBar Jakobom Pintarjem. Devet oblikovalcev oz. oblikovalskih kolektivov je ustvarilo serijo novih, unikatnih izdelkov, ki sestavljajo slovenski oblikovalski pogrinjek.

 

  • Voyage: ADORNO (31. oktober – 6. november 2022) predstavlja deset slovenskih oblikovalcev mlajše generacije in njihovih unikatih kosov ali kosov v omejeni nakladi za prvo nacionalno predstavitev na spletni platformi Adorno. Spletna prodajna razstava, naslovljena Voyage, je bila na ogled med 10. junijem 2021 in 10. junijem 2022.

 

Obe razstavi bosta na ogled v Plečnikovi trafiki noč in dan.

Partnerji projekta Plečnikova trafika: Muzej in galerije mesta Ljubljane / Plečnikova hiša, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, BIO27, Mestna občina Ljubljana, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Ministrstvo za kulturo, Center za kreativnost.

 

Mestna občina Ljubljana je v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije trafiko prenovila* in jo do marca 2023 zaupala v upravljanje Muzeju in galerijam mesta Ljubljane (MGML). Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) in MGML bosta v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo skrbela za program trafike; ta bo vključeval razstave, predavanja in vodstva po mestu.