fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Pop-up razstava

Pop-up razstava Produkcijska platforma BIO27

3.—23. okt 2022

Plečnikova trafika, Prešernov trg

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

27. bienale oblikovanja BIO27 Supervernakularno med 3. in 23. oktobrom v obliki tedenskih pop-up razstav v Plečnikovi trafiki na Prešernovem trgu predstavlja posebno razstavo Produkcijska platforma BIO27. Na njej se predstavljajo projekti treh od petih slovenskih interdisciplinarnih skupin, ki so se v okviru letošnje izdaje bienala lotile perečih izzivov s področja lokalnih skupnosti in okolja.

 

V centru mesta Ljubljana se bo tako predstavil v tujini večkrat nagrajeni 3-d natisnjeni vodni filter Dodola skupine Pjorkkala, produkcijski prostor Krater bo razstavljal izdelke, ki odpirajo razpravo o zakonodajni problematiki gradnje z lokalnimi materiali, medtem ko bo skupina Garnitura s svojo postavitvijo pripovedovala zgodbe Plečnikove arhitekture za moderne urbane pohajkovalce – v obliki interaktivnih Plečnikovih poti s QR kodami, vodenimi ogledi in oblikovalskimi izdelki, ki navdih črpajo iz Plečnikove arhitekturne zapuščine.

 

Spored razstave:

3.—9. 10. Krater: Prepovedane vernakularnosti

10.—16. 10. Pjorkkala: Voda – oblikovanje biovernakularnega

17.—23. 10. Garnitura: Zgodbe moderne arhitekture

 

Produkcijska platforma BIO27 deluje v okviru 27. izdaje bienala oblikovanja in v sodelovanju med Muzejem za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ter Centrom za kreativnost (CzK). Na njej se je pet slovenskih interdisciplinarnih skupin lotilo perečih izzivov s področja lokalnih skupnosti in okolja.

 

Ob ogledu razstave vabljeni, da si s pomočjo kovinskih ploščic s QR kodami ogledate arhitekturo Jožeta Plečnika.

 

Po Pop-up razstavi Produkcijska platforma 2022 bo v okviru festivala Dizajn v mestu v Plečnikovi trafiki na ogled pop-up razstava Ustvarjeno v Sloveniji Centra za kreativnost (CzK). Med 24. in 30. oktobrom bo na ogled Design Dining: slovenski oblikovalski pogrinjek ter med 31. oktobrom in 6. novembrom razstava Voyage, ADORNO.