fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Festival Orodja za boljše bivanje 2021

18. nov 2021

| 19:00

FA v Ljubljani in na spletu

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Letošnji festival bo namenjen gradnji z zemljo. Izvedba bo prilagojena epidemičnim razmeram in omejitvam. Na spletnem portalu outsider.si vam bomo predstavili širok izbor primerov dobre prakse. Vsaka lokacija in okolje ima lastna izhodišča, zato je tudi načinov gradnje z zemljo veliko. Kako bi lahko gradili pri nas?

 

Gost bo Hanno Burtscher, avstrijski arhitekt, ki se je leta 1998 prvič srečal z Martinom Rauchom in tehniko gradnje z zbito zemljo. Od takrat se kot arhitekt aktivno ukvarja z gradnjo, pri kateri uporablja zbito zemljo. Pod skrbnim mentorstvom in vodstvom Martina Raucha je pridobil teoretična znanja, praktične izkušnje na terenu in mojstrstvo v gradnji z zemljo.

 

Gradnja z zemljo, osveščanje o lastnostih in rabi ter predavanja o zemlji v arhitekturi povezujejo vse Hannovo delovanje. Njegovo poslanstvo je promoviranje gradnje z zbito zemljo: od zmožnosti, da nas prizemlji in uravnovesi, prefinjene lepote do njenih lastnosti kot idealnega in trajnostnega gradbenega materiala.

 

“Gradnja z zemljo je protiutež za hitre čase, v katerih živimo.”

 

Dogodek bo potekal 18.11 ob 19:00 na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani (Plečnikova predavalnica) in na spletni strani www.outsider.si. Za fizično prisotnost je potrebna predhodna prijava na mail: festival@outsider.si in upoštevanje pogojev PCT. 

 

 

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže