fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Predavanje

Glasbeni posel 2.0: Silvij Skok – Glasbeno založništvo in distribucija

14. okt 2019

| 18:00

CzK MB

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

logo
logo

Oktobra v CZK izpostavi v Mariboru ponovno gostimo dogodek SIGIC, ki nastaja v sklopu partnerske mreže Platforma CzK 2019. Tokratni gost bo Silvij Skok, ki prihaja iz založbe Glitterbeat, vodilne svetovne založbe na polju glasb sveta.

Po prepričanju približno stočlanske žirije novinarjev z vsega sveta je bila založba Glitterbeat Records letos že petič zapored razglašena za najboljšo založbo ‘glasb sveta’ v svetovnem merilu na festivalu/sejmu WOMEX. Glitterbeatova zmagovalna zmes talentiranih glasbenikov, prefinjenega čuta za glasbeno poetiko, dobro naoljenega promocijskega tima in distribucijske mreže je v svet poslala nove horizonte glasb kot so Gaye Su Akyol, Tamikrest, AMMAR 808, Saz’iso, Damir Imamović, Noura Mint Seymali in mnogi drugi. Poskrbeli so za reizdaje nekaterih ključnih albumov ambientalne glasbe in za piko na i leta 2017 ustanovili še podzaložbo tak:til, ki prikimava raziskovanju glasbe in hkrati briše meje med različnimi glasbenimi žanri.

Z izjemnim entuziazmom in ponosom so svetu predstavili domače Širom, ki so prejeli mnogo odobravanja vse od BBC, časopisov, kot so The Wire in Songlines, med njihovimi častilci pa se znajdejo imena kot so Thurston Moore, Yasmine Hamdan in legendarni radijec Kevin Cole.

Ker je Glitterbeat nemška založba s pisarno v Ljubljani, bo Silvij z nami delil izkušnjo, kako je biti domači tujec, ter nam predstavil drobovje založbe in njenega dela.

Predavanju bo sledilo mreženje in koncert reperja EMKEJ, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Glasom podzemlja.

Usposabljanje  Glasbeni posel – predavanja / delavnice / evalvacije poteka v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri  Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Silvij Skok

Silvij Skok je dolgoletni glasbeni entuziast, ki se je po letih udejanjanja kot DJ, organizator koncertov, roadie, nekvalificiran manager, predvsem pa strasten zbiralec glasbe leta 2013 znašel ob rojstvu založbe Chrisa Eckmana in Petra Webra, Glitterbeat Records, in postal njuna desna roka.

Program partnerske mreže