fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Delavnica

Kreativni pospeševalnik z Davidom Parrishem v Mariboru

17. maj 2018

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Vabljeni na predavanje in delavnico, namenjeno ustvarjalcem, umetnikom, kulturnim organizacijam in vsem, ki delujete na področju kulturnega in kreativnega sektorja ter želite nadgraditi svoja podjetniška znanja ali iščete nove priložnosti za uspešen razvoj svojih kreativnih projektov.

 

V dopoldanskem delu bomo predstavili odmevni evropski projekt WORTH, ki ponuja možnost finančne podpore za razvoj inovativnih oblikovalskih izdelkov, v drugem delu bosta sledila predavanje in delavnica s priznanim svetovalcem s področja kulturnega podjetništva Davidom Parrishem, dan pa bomo zaokrožili z večernim druženjem v Salonu uporabnih umetnosti, z začetkom ob 19. uri.

 

Dogodek bo v angleškem jeziku. Vljudno vabljeni!

Prijave sprejemamo na povezavi do zapolnitve mest. 

9:30

Registracija in kava

10:00

Predstavitev projekta WORTH Partnership Project ter predavanje o novih trendih v modi in tehnologiji

 

WORTH Partnership Project je iniciativa Evropske komisije za podporo transnacionalnega sodelovanja med ustvarjalci, oblikovalci, obrtniki ter proizvodnimi (MSP) in tehnološkimi podjetji, ki želijo razvijati inovativne oblikovalske izdelke. Iniciativa bo v naslednjih štirih letih sofinancirala več kot 150 partnerstev. Izbrani projekti bodo vključeni tudi v mentorske sheme s priznanimi strokovnjaki in v mednarodne dogodke; skoznje bodo udeleženci širili profesionalne povezave, dostop do novih trgov in inovativne skupnosti, s pomočjo katerih bodo razvijali svoje inovativne ideje.

 

Možnosti za sodelovanje ter glavne smernice in koristi sodelovanja pri projektu WORTH bo predstavil Zicri Montiel, spoznali pa boste lahko tudi Sladjano Mladenovič, eno od avtoric lanskoletnega natečaja in zmagovalnega projekta. Sledilo bo predavanje o ključnih trendih v materialih in tehnologijah, ki se danes uporabljajo v modni industriji.
http://www.worthproject.eu/

 

 

11:00

Predavanje: Kako povezati podjetništvo in ustvarjalnost

 

David Parrish bo predstavil, kako lahko ustvarjalci, umetniki, managerji in kulturne organizacije uporabimo poslovne metode dela za doseganje lastnih vrednot in ciljev. Predstavil bo različne primere kreativnih podjetij in ustvarjalcev, ki so uspešno združili svoje talente s poslovnim razmišljanjem.

 

 

12:00

Kosilo

13:30 - 16:00

Delavnica: Podjetništvo za ustvarjalce, umetnike in kulturne managerje

 

Skozi interaktivno delavnico z Davidom Parrishem bomo raziskali, kako lahko svoje ustvarjalne talente združimo s tehnologijo ter različnimi poslovnimi metodami dela. Ob zaključku delavnice bomo imeli izdelan kratek akcijski načrt s katerim bomo v prihodnosti lažje sledili zadanim poslovnim ciljem.

 

19:00

Večerno druženje v Salonu uporabnih umetnosti

 

Pridružite se nam še na večernem druženju v Salonu uporabnih umetnosti, kjer bomo skupaj z Davidom Parrishem nadaljevali izmenjavo izkušenj ter neformalno druženje in povezovanje.

 

 

David Parrish

mednarodno priznan govorec, trener in svetovalec na področjih kreativnega sektorja, kreativnega podjetništva, marketinga, ekonomije in mednarodnega poslovanja. Je avtor dveh knjig s področja kreativnega sektorja: T-Shirt and Suits: A Guide to the Business of Creativity in Chase One Rabbit: Strategic Marketing for Business Success. Dela za različne organizacije, podjetja, vlade, startupe, kreativna vozlišča, umetniške organizacije, univerzitetne poslovne šole in agencije za podjetniško podporo v več kot 50 državah, med drugim za British Council, Swisscontact, Innovation Norway, Creative Industries Agency (Rusija), The Big Idea (Nova Zelandija), SEBRAE (Brazilija), Svetovni vrh kreativnih industrij – Globalni podjetniški kongres (GEC) idr. Na voljo je tudi brezplačna e-knjiga T-Shirt and Suits: A Guide to the Business of Creativity (https://www.davidparrish.com/books/t-shirts-suits/free-ebook/).

program Kreativni pospeševalnik