fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Delavnica

P.A.K.T. – vabilo v laboratorije

Različni termini med 9. sep in 18. nov 2020

Laboratoriji bodo potekali na Ptuju, v Murski Soboti, Lovrencu na Pohorju, Slovenski Bistrici in Mariboru.

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

P.A.K.T. nastaja v partnerstvu Rajzefibra – Hiše! s Centrom za kreativnost in lokalnimi partnerji Javnim zavodom za turizem Ptuj, Zavodom Tura Ptuj, Turističnim društvom Lovrenc na Pohorju, Občino Lovrenc na Pohorju ter Razvojnim centrom Murska Sobota ter Zavodom za kulturo Slovenska Bistrica.

 

POTUJOČA AKADEMIJA KREATIVNEGA TURIZMA P.A.K.T.

Rajzefiber predvsem v COVID19 časih prepoznava potrebo po razvoju, povezovanju in krepitvi kreativnega turizma v Vzhodni regiji in zato bo od septembra do decembra 2020 ponudil zainteresiranim deležnikom s področja kulture, kulturne dediščine, obrti, gostinstva in turizma iz regije Potujočo Akademijo Kreativnega Turizma – P.A.K.T. – sklop 5ih enodnevnih laboratorijev, brezplačnih izobraževanj na teme razvoja produktov, marketinga, vodniških služb in organizacije, ki bodo izvedeni po en na Ptuju, v Slovenski Bistrici, Lovrencu na Pohorju, Murski Soboti in v Mariboru. Hkrati se bo polnila online baza podatkov in znanj, ki bo dostopna tudi izven laboratorijev in spodbujala izmenjava znanj, izkušenj in dobrih praks. S tem se bo pričela vzpostavljati prepotrebna mreža regionalnih ponudnikov kreativnega turizma, ki bo lahko že naslednje sezono postregla z novimi skupnimi produkti.

 

PRIJAVA NA LABORATORIJE P.A.K.T.

S septembrom pričenjamo s serijo laboratorijev na Ptuju, v Murski Soboti, Lovrencu na Pohorju, Slovenski Bistrici in Mariboru, ki bodo povezali deležnike turizma v regiji, okrepili obstoječa znanja in izgradili skupno bazo znanja, ki bo udeležencem na spletu dostopna tudi po poteku laboratorijev. V ta namen razpisujemo naslednje laboratorije*:

 

  • 11.9.2020**, Maribor: Laboratorij razvoja produktov v kreativnem turizmu I.
  • 23.9.2020, Ptuj: Laboratorij razvoja produktov v kreativnem turizmu II
  • 17.10.2020, Lovrenc na Pohorju: Laboratorij o marketingu v kreativnem turizmu
  • 6.11.2020, Murska Sobota: Laboratorij na temo pravnih in organizacijskih okvirjev v kreativnem turizmu
  • 18.11.2020, Slovenska Bistrica: Laboratorij o vodniških znanjih

 

*Laboratorij* je celodnevna (cca 10 urna) delavnica, kjer ob pomoči mentorjev in fasilitatorjev ter v sodelovanju z ostalimi udeleženci iščemo rešitve za naše izzive. Vsak laboratorij vključuje primere iz prakse in/ali govorce, ki imajo izkušnje iz področja, ter čas in prostor za svetovanja 1 na 1.

**Natančno uro, kraj in potek laboratorija vam posredujemo po prijavi.

 

Laboratoriji bodo potekali pod mentorstvom ekip AIRTH in sTOUdio Turistica (Dejan Križaj, Tadej Rogelja, Miha Bratec, …), mag. Ane Osredkar, Servis 8, Marka Slapnika, Natur Etno Alp in Janje Sivec, Interpret Europe in ekipe Rajzefibra.

 

V laboratorije bodo vključeni tudi drugi mentorji in govorci, ki bodo predstavljali prakso in teorijo in odpirali naše glave.

 

Prijave na posamezne laboratorije so odprte tukaj do 24.8.2020. Število mest je omejeno! Da bi vas lahko čim bolje usmerjali k cilju, vas prosimo, da za prijavo odgovorite na vprašanja v prijavnem vprašalniku.

 

Zaželjeno je, da se udeležite več različnih laboratorijev, lahko pa izberete enega samega. Po prejetju vaše prijavo bomo v dogovoru z vami iskali najboljše možnosti za dosego vaših ciljev in želja in vas po potrebi tudi preusmerjali v druge laboratorije.

 

Kaj pa covid19?

Vsi laboratoriji bodo potekali v skladu z direktivami varnostnih ukrepov s strani NIJZ, skupine udeležencev bodo ca 15 ljudi, uporabljali se bodo prezračeni in veliki prostori, skrbeli bomo za razmik med udeleženci.V primeru zaostritve ukrepov bomo del ali ves program preselili na splet.

Projekt P.A.K.T. je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže