fbpx

Kaj želite poiskati?

PLES>DENAR 2021!

17.–18. jun 2021

| 9:00–16:00

Ljubljana

Za prijavo na dogodek se morate prijaviti v uporabniške strani

Za tiste, ki ustvarjajo nove oblike in možnosti za ples, h kateremu stremimo, za sodelovanja, v katerih uživamo, za projekte, ki jih občudujemo, posameznike, ki so nam všeč, in skupnosti, ki si jih želimo. Za prilagodljive, vendar ne konformistične – take, ki rastejo ne glede na sušnost zemlje, po kateri plešejo.

 

Ta (ne)konferenca bo povezala preživele in novince na mednarodnih plesnih trgih. Našli si bomo zaveznike in prijatelje ter tkali transnacionalne mreže.

 

Ples>denar (ne)konferenca, ki smo jo naslovili Govoriti ples pomeni, se v 2021 obrača k strokovnjakov iz držav onkraj vzhoda.

 

Na predavanjih, pogovorih in druženjih pričakujte programerje prizorišč, umetnike, kuratorje festivalov in konferenc, agente ter svetovalce različnih generacij. Sledili bomo urniku 9:00–16:00 ter fish-bowl diskusijam.

 

Dogodek je se bo odvil v četrtek, 17. in v petek, 18. junija v Muzeju arhitekture in oblikovanja v Ljubljani. Poleg (ne)konference bo v Parku Tivoli med 16. in 20. junijem potekal tudi Spider, vsakoletni festival radikalnih teles.

 

 

Pekinpah združuje mednarodno uveljavljene oblikovalce, teoretike, arhitekte, koreografe, plesalce in glasbenike. Njegove glavne aktivnosti so produkcija plesne produkcije; založništvo in predstavljanje teoretskih in praktičnih refleksij o oblikovanju; in zastopanje glasbene skupine Silence. 

Projekt Ples>Denar je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program partnerske mreže