fbpx

Kaj želite poiskati?

Pekinpah

DRUŠTVO ZA KULTURNO, ZALOŽNIŠKO IN PRODUCENTSKO DEJAVNOST

Društvo Pekinpah na področju KKI deluje več kot 12 let ter združuje mednarodno uveljavljene oblikovalce, teoretike, arhitekte, koreografe, plesalce in glasbenike. Aktivno deluje na treh področjih in sicer teorije oblikovanja, glasbe in uprizoritvenih umetnosti, kjer svojo razvojno vizijo usmerja v omogočanje razvoja umetniških del in umetnikov ter umetnic, ter promociji in razvoju področja v domačem in mednarodnem prostoru. Glavne aktivnosti Pekinpaha so produkcija plesne produkcije, založništvo in predstavljanje teoretskih in praktičnih refleksij o oblikovanju in zastopanje glasbene skupine Silence. Med aktivnostmi pa je tudi Spider, vsakoletni festival radikalnih teles in transnacionalna umetniška mreža.

Na Ples>denar (ne)konferenci – o preživetju mednarodnih trgov (strategije za spremembe) se bomo med 17. in 18. junijem 2021 posvečali grajenju trajnostnih strategij za krepitev mednarodne prisotnosti umetnikov ter umetniških instititucij na globalnem trgu.  Ples>denar (ne)konferenca stremi k lajšanju tegob novincev na mednarodnih trgih, unusaling the business tistih, ki ga že sestavljajo, k naslavljanju razlik in prepoznavanju podobnosti med odri in trgi vzhoda, zahoda, juga in severa Evrope, tako kot tistih onstran in med. Ples>trg bo pričaral prostor v naravi in čas za povezovanje s kolegi umetniki. Bolj kot kdajkoli doslej si moramo priznati skrivnosti posla, premisliti strategije in zgraditi svojo prisotnost na mednarodnih trgih.
Redna individualna svetovanja Odprti petki omogočajo individualno in brezplačno svetovanje (lokalnim) producentom in tistim, ki to želijo postati na področju uprizoritvenih umetnosti.