fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Pop-up trgovina

Pop-Upstart: Second hand – Izbor oblačil iz druge roke z Andrejo Japelj

25.–26. apr 2019

CzK MB

PREDSTAVITEV IN POP-UP TRGOVINA: 25. 04., 18:00–22:00

POP-UP TRGOVINA: 26. 04., 10:00–18:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V času Tedna modne revolucije bomo na aprilskem Pop-Upstart dogodku v Projektni pisarni CzK v Mariboru pripravili pop-up trgovino z oblačili iz druge roke po izboru Andreje Japelj. Andreja, ki se že več kot dvajset let ukvarja z zasnovami konceptov in organizacijo dogodkov ter z oblikovanjem pohištvenih kosov in notranje opreme, je tudi zvesta obiskovalka mariborskih trgovin z oblačili iz druge roke. Za tokratni dogodek je izbrala različne kose oblačil iz treh lokalnih second hand trgovin: SUPERSTYLE, hahaha in TEXTILE house. Kosi, ki si jih bo mogoče ogledati in kupiti v naši pop-up trgovini, so skrbno izbrani in so del najnovejše spomladanske kolekcije.

Teden modne revolucije je globalno gibanje, ki združuje modno industrijo in želi spremeniti način, kako izdelujemo naša oblačila, od kod pridobivamo surovine zanje in kako jih kupujemo. S tokratnim dogodkom želimo v Centru za kreativnost izpostaviti lokalne trgovine, ki predstavljajo enega izmed vidikov modne revolucije in so v zadnjem času izredno priljubljene predvsem med mladimi. Z izborom oblačil, ki jih bomo predstavili na dogodku, pa bi radi pokazali, da so oblačila, ki jih te trgovine ponujajo, lahko izjemno kakovostna, modna in cenovno dostopnejša, z nakupom pa tako pripomoremo k bolj ozaveščeni porabi.

Na predstavitvenem pogovoru z vsemi sodelujočimi, ki bo v Projektni pisarni Centra za kreativnost potekal v četrtek, 25. aprila 2019, z začetkom ob 18. uri, bomo spoznavali delovanje lokalnih trgovin in pomembnost ozaveščanja kupcev o pozitivnem vplivu mode, sledilo pa bo odprtje pop-up trgovine. Takrat bodo izdelki iz trgovin SUPERSTYLE, hahaha in TEXTILE house vse do 22. ure na voljo po posebnih cenah, enako tudi v petek, 26. aprila, od 10. do 18. ure. Vabimo vse ozaveščene kupce, da se pridružijo modni revoluciji!

Andreja Japelj

Andreja Japelj je soustanoviteljica Ateljeja Japelj, ki je med drugim zaslužen za oblikovanje prostorov, dogodkov, razstav in produktov, kot so projekt EPK Severni sij, Mesec oblikovanja, razstavi Olimpizem in Retrovizija, otvoritveni dogodki za BIO, gugalnica Polkapolka in omara Tabernakelj. V oblikovanju notranjih prostorov jo trenutno navdihuje »neo deco« ali moderni barok po vzoru Dorothy Draper, prve profesionalne oblikovalke prostorov. Zase pravi, da ima rada privlačne stvari, tutti frutti s stilom, hrošče, prazne galerije in ameriški glamur. Obiskovanje trgovin iz druge roke jo navdušuje, ne le zaradi spodbujanja ponovne uporabe materialov ter zmanjševanja porabe in slabega vpliva, ki ga ima slednja na okolje, temveč predvsem zato, ker se v second hand trgovinah skrivajo veliki zakladi – izredno kakovostni in dobro ohranjeni kosi.

Program pop-upstart