fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Svetovanje / Predavanje

Prenos veščin: Miha Turšič

1. in 2. apr 2021

| 19:00

Na spletu

Predavanje: 1. apr ob 19:00

Svetovanja: 2. apr med 10:00 in 12:00

prijavi se

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Na tokratnem Prenosu veščin se bomo pogovarjali o povezovanju znanosti, tehnologije in umetnosti za dosego družbenih sprememb ter o vlogi oblikovalca kot povezovalca. Kaj pomeni »soustvarjanje prihodnosti na praktičen način«? Naš gost bo Miha Turšič, umetnik, oblikovalec in raziskovalec, osredotočen na razvoj umetnosti in humanistike v vesolju.

 

Na začetku svoje poklicne poti je Miha Turšič soustanovil studio za oblikovanje Asobi , v katerem je deloval kot kreativni direktor. Pot je nadaljeval kot soustanovitelj umetniške skupine Postgravityart , v sklopu katere se še danes ukvarja z razvojem umetnosti v vesolju.

 

Kot stranski produkt umetniške prakse je soustanovil tudi Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij, skozi katero omogoča raziskovanje umetniških, kulturnih in humanističnih praks v sodelovanju z vesoljskimi institucijami. Zadnja leta deluje na Nizozemskem, v Waagu, kjer vodi Open Space Lab ter razvija nove interdisciplinarne raziskovalne in razvojne metode. Aktiven je predvsem v evropski iniciativi S+T+ARTS, ki omogoča razvoj novih oblik tehnološkega razvoja, temelječega na vključevanju umetniških praks v proizvodno industrijo, robotiko in nove medije.

 

Interdisciplinarno povezovanje področij znanosti, tehnologije in umetnosti ima velik potencial za inovacije, ki bodo potrebne za socialne, okoljske in gospodarske izzive bližnje prihodnosti.

Četrtek, 1. apr 2021

Predavanje

  • 19:00

 

Petek, 2. apr 2021

Svetovanja (ob predhodni prijavi s klikom na gumb ‘Prijavi se’ v zgornjem desnem kotu dogodka)

  • 10:00–12:00