fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

Prihodnost bivanja: Pariz

8. sep–15. sep 2021

| Prihodnost bivanja

Paris design week

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Slovenski oblikovalci so se zelo uspešno predstavili v Parizu

Veleposlaništvo RS v Parizu je v okviru Paris Design Week v znani pariški galeriji Joseph Paris postavilo razstavo z naslovom Prihodnost bivanja. Slovenski dizajn je v Parizu požel veliko zanimanja tako strokovne kot splošne javnosti.

Paris Design Week, ki se odvija na več lokacijah v Parizu in v različnih sklopih, je namenjen predstavitvi novega dizajna in izmenjavi izkušenj. Ob tej priliki se določajo novi svetovni trendi ter povezujejo različne generacije oblikovalcev, od mladih do mednarodno uveljavljenih. Letošnja tema je bila “zaželeni razvoj”, kar je povezano tudi z izhodom iz težkega kriznega obdobja, povezanega s koronavirusom. Za Design Week se Pariz v celoti preobleče v rumeno-črne barve dogodka, v njem sodeluje 350 entitet, od velikih muzejev in veleblagovnic do umetniških šol, galerij in butikov, ki jih vsako leto obišče več sto tisoč obiskovalcev.

V posebnem inovativnem sklopu Paris Design Week Factory je bila tako na ogled manjša verzija razstave 35 inovativnih in trajnostnih slovenskih izdelkov iz skupnega nabora 90 izdelkov, ki so prejeli znak odličnosti “Made in Slovenia”. Slovenska razstava je bila odlično obiskana, slovenski inovativni izdelki pa deležni velike pozornosti, pozitivnih odzivov in izvrstnih ocen tako strokovne kot splošne javnosti. Hkrati je v organizaciji Spirit Slovenija v istem času potekala še zelo odmevna skupinska predstavitev šestih slovenskih podjetij na vodilnem svetovnem sejmu za področje notranje opreme in oblikovanja Maison&Objet.

Veleposlaništvo RS v Parizu je ob tej priliki priredilo tudi sprejem, ki se ga je udeležilo preko 300 oseb.

Področje dizajna in notranje opreme je nedvomno področje, kjer so se nekateri oblikovalci in  slovenska podjetja že dobro uveljavila na francoskem trgu, hkrati pa je še veliko odprtega potenciala.

Projekt Prihodnost bivanja je nastal v sodelovanju med Centrom za kreativnost/MAO, Ministrstvom za zunanje zadeve, Ministrstvom za kulturo in veleposlaništvi RS v tujini. Razstava, ki je bila na ogled v Parizu med 8. in 15. septembrom 2021, je del sklopa promocijskih dogodkov slovenskega predsedovanja Svetu EU.


Ines Kovačič

Atelje Mali

Kofein Dizajn

Darja Malešič

Bojana Kovačič Zemljič

Simon Bregar

Kaja Lipnik Vehovar, Arne Vehovar

Jurij Lozić

Iztok Lemajič

Jana Mršnik

Kvadro studio

KOBEIAGI KILIMS

Gaja Hanzel- Fi by Gaja

Matej Štefanac

Moi style

Nina Malovrh

Janja Videc

Tanja Pak

Addid Plus

Nina Mršnik, Nuša Jelenec

Studio Moste

Tojo.i.to

Tina Košak Koren - Zavod Floios

Wilsonic design