fbpx

Kaj želite poiskati?

Razstava

Prihodnost bivanja: Bolgarija

4. okt–17. okt 2021 / 15. nov-21. nov 2021

Galerije DEPOO / MELBA Design Festival

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Razstava Prihodnost bivanja / Made in Slovenia je bila v sofijski galeriji Depoo na ogled od 4. do 17. oktobra. Otvoritev razstave je potekala 5. oktobra. Otvoritev dogodka se je med drugimi udeležilo več lokalnih oblikovalcev oziroma oblikovalskih studiev, predstavnikov kulturnih inštitutov ter predstavniki veleposlaništev.

 

Razstavo je otvorila Barbara Beričič, uvodni nagovor pa so imele tudi Vesela Kondakova, namestnica ministra za kulturo Republike Bolgarije, ter predstavnici oblikovalskega studia Komplekt, Adriana Andreeva in Boiana Gjaurova, sicer tudi organizatorki sofijskega oblikovalskega festivala Melba. 

 

Projekti, ki jih predstavljamo na razstavi Prihodnost bivanja napovedujejo prihodnost bivanja, kjer surovih materialov ni več v izobilju, kjer je treba racionalizirati načine produkcije in uporabe človeških virov ter izdelke približati novi generaciji uporabnikov, ki si želijo njim prilagojene rešitve. Te so v tehnološko napredni in inovativni izdelavi, ki jo proizvajalci in oblikovalci združujejo z ljubeznijo do življenja in narave. Predstavljeni izdelki in storitve povezujejo ustvarjalnost s poslovno vizijo. Poudarjajo zgodbe svežih blagovnih znamk, ki izražajo funkcionalnost, strast, inovativne načine uporabe materialov, zlasti lesa, ter nove tehnike proizvodnje, ki se opirajo na regionalno obrtništvo in napredne tehnike trajnostne izdelave.


Ines Kovačič

Atelje Mali

Kofein Dizajn

Darja Malešič

Bojana Kovačič Zemljič

Simon Bregar

Kaja Lipnik Vehovar, Arne Vehovar

Jurij Lozić

Iztok Lemajič

Jana Mršnik

Kvadro studio

KOBEIAGI KILIMS

Gaja Hanzel- Fi by Gaja

Matej Štefanac

Moi style

Nina Malovrh

Janja Videc

Tanja Pak

Addid Plus

Nina Mršnik, Nuša Jelenec

Studio Moste

Tojo.i.to

Tina Košak Koren - Zavod Floios

Wilsonic design