fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

Prihodnost bivanja: Praga

14. okt–1. nov 2021

Praga 6, Galerija Sklenak

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V četrtek, 14.10.2021, je v galeriji Skleňák v Pragi 6 potekala uradna otvoritev razstave “Prihodnost bivanja”. Veleposlaništvo RS v Pragi je razstavo na češki strani pripravljalo v sodelovanju z Mestno občino Praga 6 ter predstavniki galerije.

 

Ob otvoritvi, ki so se je udeležili diplomatski zbor, predstavniki slovenske skupnosti na Češkem ter predstavniki kulturnih, arhitekturnih in oblikovalskih institucij, so udeležence nagovorili Eva Smutná, predstavnica MO Praga 6, VP mag., Strniša ter Jíři Růžička, prvi podpredsednik Senata Češke republike. Senator Růžička pokriva tudi kulturno področje območja Prage 6.

 

Predstavljeni izdelki napovedujejo prihodnost bivanja, kjer surovih materialov ni več v izobilju, kjer je treba racionalizirati načine proizvodnje in uporabe človeških virov ter izdelke približati novi generaciji uporabnikov, ki si želijo njim prilagojene rešitve. Te so v tehnološko napredni in inovativni izdelavi, ki jo proizvajalci in oblikovalci združujejo z ljubeznijo do življenja in narave. Predstavljeni izdelki in storitve povezujejo ustvarjalnost s poslovno vizijo. Poudarjajo zgodbe svežih blagovnih znamk, ki izražajo funkcionalnost, strast, inovativne načine uporabe materialov, zlasti lesa, ter nove tehnike proizvodnje, ki se opirajo na regionalno obrtništvo in napredne tehnike trajnostne izdelave.
Potujoča razstava Prihodnost bivanja, ki je nastala kot plod sodelovanja med Centrom za kreativnost, Ministrstvom za zunanje zadeve, Ministrstvom za kulturo RS in slovenskimi predstavništvi v tujini, je eden večjih promocijskih dogodkov slovenskega predsedovanja Svetu EU v letu 2021.

Razstava, ki je zaradi koncepta predstavitve v izložbenem oknu na voljo na ogled 24/7, bo v galeriji postavljena do 1. novembra.


Neža Uran

Atelje Mali

Bojana Kovačič Zemljič

Darja Malešič

Gigodesign

Jurij Lozić

Kvadro studio

Martina Obid

Umer Creators Agency

Jana Mršnik

Gaja Hanzel - Fi by Gaja

Nina Mršnik, Nuša Jelenec

KOBEIAGI KILIMS

Nina Malovrh

Peter Zabret

Tina Košak Koren - Zavod Floios

Veronika Rožmanc

Wilsonic design