fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

Prihodnost bivanja: Priština

20. jun–4. jul 2021

| Prihodnost bivanja

Lapidarum of Kosovo Museum, Priština

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V ponedeljek 21.6.2021 je v Prištini potekala otvoritev razstave Prihodnost bivanja, ki  bo na ogled do 4.7.2021. Razstava je postavljena v Lapidariju Nacionalnega muzeja Kosova.  

 

Razstava, ki je organizirana v sodelovanju med Centrom za kreativnost/MAO, Ministrstvom za zunanje zadeve, Ministrstvom za kulturo,  Veleposlaništvom Republike Slovenije v Prištini in gostitelji, Nacionalnim muzejem Kosova, je z nagovorom odprla Tina Lampelj, z.o.p. Sledil je voden ogled po razstavi, kjer so bile gostom podrobneje predstavljene karakteristike izdelkov, zaradi katerih jim je bil podeljen znak “Made in Slovenia” za oblikovalsko odličnost. Zbrani gostje so bili nad razstavo navdušeni, saj je na Kosovu kreativni in oblikovalski sektor šele v začetnih fazah razvoja, a kaže velik potencial. Država sektorju namenja premalo pozornosti, na drugi strani pa v to področje veliko vlagajo države donatorke.

 

Otvoritev razstave smo pospremili s pogostitvijo in ob tem z zbranimi gosti obeležili tudi 30. obletnico samostojnosti Slovenije, VPI pa bo na podlagi interesa v času razstave ponudilo organizirane vodene oglede za manjše skupine.


Ines Kovačič

Atelje Mali

Kofein Dizajn

Darja Malešič

Bojana Kovačič Zemljič

Simon Bregar

Kaja Lipnik Vehovar, Arne Vehovar

Jurij Lozić

Iztok Lemajič

Jana Mršnik

Kvadro studio

KOBEIAGI KILIMS

Gaja Hanzel- Fi by Gaja

Matej Štefanac

Moi style

Nina Malovrh

Janja Videc

Tanja Pak

Addid Plus

Nina Mršnik, Nuša Jelenec

Studio Moste

Tojo.i.to

Tina Košak Koren - Zavod Floios

Wilsonic design