fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Partnerska mreža CzK

Poligon: Kulturno-ustvarjalni sektor v devetih infografikah

Objavljeno: 1. Dec 2021

Kreativni center Poligon v koprodukciji s Centrom za kreativnost predstavlja sklepno poročilo o življenju in delu kulturno-ustvarjalnih delavcev v 2020 in 2021, v obliki devetih infografik, katerih namen je izris podobe slovenskih delavcev v kulturno-ustvarjalnem sektorju. Značilnost sektorja je, da se med seboj zelo slabo poznajo. Medsebojno so si izredno različni, saj ustvarjajo tudi na povsem nepovezanih podpodročjih. Obenem pa so poskusi preučevanja delavcev največkrat osredotočeni zgolj na samozaposlene v kulturi in ne zajamejo vseh delavcev, ne glede na njihove poslovne subjekte.

 

Pričujoči izrisani profili so tako prvi poskus bolj celovitega razumevanja slovenskega kulturno-ustvarjalnega delavca z namenom preveritve različnih predpostavk, ki se pogosto povezujejo z delom in življenjem ustvarjalcev.

 

Zbiranje podatkov je potekalo v treh obdobjih, pomladi in jeseni leta 2020 ter pomladi 2021. V prvem merjenju je sodelovalo 1.521 ustvarjalcev, v drugem 1.578 in v tretjem 1.517 delujočih na enaindvajsetih različnih podpodročjih kulturno-ustvarjalnega sektorja.

Raziskovalna ekipa: Eva Matjaž, Polona Černič, Maruša Račič in Luka Piškorič.