fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Katalog

Katalog BIO27 Supervernakularno

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) kot sklepno dejanje 27. izdaje Bienala oblikovanja (BIO), Ljubljana, najstarejšega bienala oblikovanja na svetu, z veseljem predstavlja izid kataloga BIO27 Supervernakularno.

 

27. izdaja Bienala oblikovanja z naslovom BIO27 Supervernakularno – Oblikovanje za regenerativno prihodnost pod vodstvom kustosinje Jane Withers raziskuje in preučuje pojav rastočega in ambicioznega gibanja, ki iz vernakularne inteligence ali lokalnih arhitekturnih in oblikovalskih tradicij črpa navdih za oblikovanje inovativnih odgovorov na družbene in okoljske izzive 21. stoletja.

 

Katalog BIO27 Supervernakularno, ki sta ga uredili Jane Withers in Ajda Bračič, služi kot priročnik in platforma, ki opredeljuje, raziskuje in predstavlja t. i. supervernakularni pristop ter širši oblikovalski skupnosti in drugim, ki jih zanimata ustvarjalnost in regenerativne prakse, nudi navdih in informacije.

 

Katalog vključuje eseje, ki ponujajo različne poglede na načela supervernakularnega pristopa in so jih pripravili Jane Withers, Jan Boelen, Adam Štěch, Marco Sammicheli, Blaž Bajič, Sophie Thomas, Milan Dinevski, Carolien Niebling, Daniel Bell, Dr. Adam Drazin, Kellenberger-White, Medprostor, Špela Spanžel in drugi, spremlja pa jih obsežno fotografsko in grafično gradivo. Eno od poglavij je namenjeno dokumentiranju delovnih procesov ekip produkcijske platforme BIO27 Pjorkkala, Robida.plus, Krater, Garnitura in Futuring, in sicer od začetne zasnove do končnega rezultata njihovih večkrat nagrajenih projektov.

 

Knjiga BIO27 Supervernakularno, ki je izšla v slovenski in angleški različici, je bila prvič predstavljena konec novembra na posebnem študijskem dnevu Supervernakularno, ki sta ga v Londonu organizirala Royal Academy of Arts in MAO. Katalog je natisnjen na 100-odstotno recikliranem 100-gramskem papirju Impact Natural, priznana slovenska knjigovezinja Maruša Hren pa ga je ročno vezala z vrvico, da bi se tako izognila običajnim strupenim knjigoveškim lepilom.

 

Katalog je na voljo v muzejski in spletni trgovini MAO.