fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Kreativni pogon: NIOMA

Kreativni pogon: NIOMA

Podjetje Nioma išče sodelovanje z arhitekti, urbanisti in investitorji, ki bi bili pripravljeni v sodelovanju z njimi poiskati nove rabe pametnih inštalacij.

Začeti bi morali postavljati temelje za uporabo dobro zasnovane tehnologije, da bi ta služila javnim ciljem. Doživetje doma, mesta, naselja je mogoče le z dobrim razumevanjem potreb uporabnikov. Tehnologije za avtomatizacijo stavb imajo potencial, da služijo življenjskemu slogu ali načinu uporabe doma ali naselja ter s tem pozitivno vplivajo na izrabo energetskih in drugih virov, ki so potrebni za bivanje.

 

IZZIV 1: Cilj tega podjetniškega izziva je poiskati stičišča med tehnologijami za avtomatizacijo pametnih hiš in grajenim okoljem, da bi našli nove načine uporabe teh tehnologij, ki bi prispevali npr. k manjši porabi energije in pitne vode, k večjemu nadzoru nad odpadki, ki jih proizvedejo gospodinjstva, ali pa zgolj k prilagajanju okolja potrebam uporabnikov. To lahko privede do zanimivih urbanističnih rešitev, npr. skrajšanja poti uporabnikov, optimizacije grajenega okolja ipd.

 

Podjetje Nioma išče sodelovanje z arhitekti, urbanisti in investitorji, ki bi bili pripravljeni v sodelovanju z njimi poiskati nove rabe pametnih inštalacij oz. tehnologij za avtomatizacijo objektov. Iščejo sodelovanje s kreativci, ki jih zanima, kako na podlagi podatkov in raziskav med uporabniki načrtovati mesta, naselja in stavbe z močno vizijo prihodnosti grajenega okolja, in ki imajo potrebno odločnost za uresničevanje te prihodnosti.

 

PRIJAVE

Za sodelovanje se prijavite s kratkim motivacijskim pismom, referencami in življenjepisom na razpisi@czk.si; na podlagi vaše prijave bomo organizirali sestanek s podjetjem.

 

Več informacij na www.cki.si.

 

Projekt Kreativni pogon nastaja v okviru Partnerske mreže CzK 2021. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

RAZPISOVALEC

Nioma, d. o. o.

ROK ZA PRIJAVE

30. sep 2021