fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Seminar

MADE IN Dialogues: Sea Sources

13. okt 2023

| 11:00 in 17:00

Filodrammatica, Rijeka

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Seminar Sea Sources bo potekal v okviru MADE IN Platforme za sodobno obrt in oblikovanje v petek, 13. oktobra 2023 v veliki dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka). Predstavitve in pogovori bodo v angleškem jeziku, vstop je prost.

 

Prvi panel (»The Shore«, 11.00) je posvečen naravnim virom, ki se uporabljajo v gradbeništvu, in načinom, kako so ti materiali in tradicionalne tehnike lahko uporabni v sodobnem svetu. Da pa ne bi idealizirali preteklosti, se bomo dotaknili tudi lokalnega krčenja gozdov. Na panelu sodelujejo Matko Šišak, Filip Šrajer in Duje Dorotka. Pogovor bo vodila Henriette Waal.

 

Drugi panel (»The Sea«, 17.00) je posvečen morju kot privlačni sili v turistični industriji, ki tako obalo kot morje spreminja v kratkotrajne užitke. Na panelu sodelujejo Sven Marcelić, Neven Cukrov in Hrvoje Carić. Pogovor bo vodil Nebojša Zelič. Pred začetkom panela bo zbrane z videoposnetkom nagovorila umetnica Robertina Šebjanič, ki bo razpravljala o svojih projektih, ki raziskujejo interakcijo strupenih odpadkov in morskih organizmov, oblikovalski kolektiv Oaza pa bo spregovoril o svojem projektu, ki raziskuje vpliv navtičnega turizma na Jadransko morje.