fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
PREDSTAVITEV

Priporočila za vrednotenje oblikovalskih storitev

21. jun 2023

| 16:00

MAO

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Priporočila za vrednotenje oblikovalskih storitev so prosto dostopno digitalno orodje za vrednotenje oblikovalskih storitev, oblikovano po vzoru sodobnih tujih praks z namenom, da povežejo oblikovalski sektor z naročniki iz zasebne in javne sfere. Pri projektu, ki se je začel v okviru Društva oblikovalcev Slovenije, a je prerasel v odprto javno pobudo, so leto in pol sodelovali s približno šestdesetimi najvidnejšimi slovenskimi oblikovalskimi studii, samostojnimi oblikovalci in visokošolskimi pedagogi predvsem s področja vizualnih komunikacij in jih povezali v oblikovalsko skupnost, ki bo Priporočila sproti nadgrajevala z novimi sklopi.

 

Pri zasnovi so Priporočila sledila sodobnim tujim praksam: digitalna so, oblikovalski proces razdelijo na šest faz oblikovalskega procesa, vključujejo priporočila glede višine posameznih tarif, smernice za izvedbo projekta in kalkulator za lažjo pripravo ponudb ter povzetek avtorskega prava za oblikovalce.

 

Vabimo vas na predstavitev Priporočil za vrednotenje oblikovalskih storitev, ki bo potekala 21. junija v Velikem stolpu Muzeja za arhitekturo in oblikovanje.