fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Pogovor

Projektor #1 SFX in VFX

15. mar 2022

| 17:00

Vetrinjski dvor

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Posebni učinki in vizualni učinki imajo pomembno vlogo v avdiovizualni produkciji. Posebni učinki izvirajo že iz samih začetkov filmskega ustvarjanja, medtem ko so vizualni učinki mlajši. Z nami bodo strokovnjaki iz različnih področij, ki nam bodo pojasnili, kakšna je razlika med obema posegoma v vizualno ter kakšni so najpogostejši primeri uporabe.

 

Moderira: Toni Cahunek


PROGRAM:

 

  • 17:00 Posebni učinki // Zoran Gričar
    predstavitev področja // 50 min

Zoran Gričar je slovenski ustvarjalec praktičnih, mehanskih posebnih efektov. Skozi primere bo obiskovalcem razkril, kako lahko s pomočjo vrvi, vzvodov in ostalih praktičnih pripomočkov pomaga igralcem, da lahko pred kamero varno letijo, lebdijo in padajo.

 

  • 18:00 Vizualni učinki // Erik Margan, NuFrame
    predstavitev področja // 50 min

NuFrame je eden izmed vodilnih postprodukcijskih studijev v Sloveniji. Erik Margan nam bo predstavil potek dela pri izdelavi vizualnih efektov na primerih različnih vrst projektov. Dobro narejeni vizualni efekti so gledalcem neopazni, zato se pogosto velikokrat sploh ne zavedamo ko jih (ne)vidimo v filmih.

 

  • 19:00 Slice of Life // Dino Julius in Luka Hrgović
    primer dobre prakse // 50 min

Dino Julius in Luka Hrgović bosta predstavila film Slice of Life, Blade Runner fan film, ki sta ga v celoti posnela z uporabo maket. Predstavila bosta proces dela in izpostavila ključne razlike med uporabo fizičnih maket in računalniškimi posegi v sceno.

 

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže