fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Izbor filmov

PROJEKTOR #5 68′ smeha

25. - 30. jun 2022

Na spletu

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V dolgo in vroče poletje bomo konec junija vstopili z dobršno mero vedrine, za katero bo poskrbel program svežih slovenskih kratkometražnih komedij! Izbor filmov prinaša sodobne in duhovite avtorske vizije, ki se raztezajo od romantičnih dopustniških komedij, zabavnih lekcij iz politične ekonomije v enem kadru, bizarnih detektivskih vinjet, samosvojih eksistencialnih tugic, pa vse do polnopravnih stonerskih izletov.

 

Program združuje večkrat nagrajene filme, ki vsak na svoj način pristopajo k žanru komedije, hibridno flirtajo z drugimi žanri, vse pa zaznamujejo zelo samosvoje avtorske poetike, ki demantirajo zastareli mit o zagrenjenosti v slovenskem igranem filmu.
Prepričajte se sami, od 25. junija, do 30. junija, samo na Bazi slovenskih filmov!

 

PROGRAM:

  • Raj (Sonja Prosenc, Mitja Ličen, 2019, 26′),
  • Nevidna roka Adama Smitha (Slobodan Maksimović, 2017, 16′),
  • Huda si (Tosja Flaker Berce, 2016, 8′),
  • Detektiv Dorian (Luka Marčetič, 2021, 3′),
  • Da bi človeštvo preživelo (Teja Miholič, 2019, 7′),
  • Jogi in škatla (Aron Horvath, 2016, 18′).

 

Filme si lahko ogledaš na povezavi.

 

Program je pripravil Matevž Jerman, avtor eksperimentalnih kratkih filmov in videospotov, soustanovitelj Društva za uveljavljanje kratkega filma Kraken in programski direktor FeKK – Mednarodnega festivala kratkega filma v Ljubljani.

Film Factory v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, v sodelovanju s FEKK in Bazo slovenskih filmov.

Program Partnerske mreže