fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Mentorstvo

Znani so mentorji poziva Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti

Izbrani so projekti poziva Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti! Deset izbranih ustvarjalcev in njihove izdelke si lahko ogledate tukaj.

 

Izbranim ustvarjalcem bomo ponudili  strokovno mentorstvo s strani priznanih strokovnjakov iz Slovenije in tujine za izvedbo novega izdelka v omejeni seriji, pri čemer bodo ustvarjalci ohranili vse moralne in materialne avtorske pravice ter lahko v lastni produkciji izdelajo še več serij.

 

Produkcija in mentoriranje bosta potekala do junija 2023. Izbrani izdelki bodo predstavljeni v okviru razstave Trienale rokodelstva in obrti, ki bo potekala od 14. septembra do 14. oktobra 2023 v Koroški galeriji likovnih umetnosti, ter na dogodkih in razstavah Centra za kreativnost, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje in Distributed Design platforme doma in v tujini.

 

Nadaljevanje projekta lahko spremljate na naši spletni strani ter na spletni strani platforme Distributed Design.

ANDREJ PERŠOLJA

Andrej Peršolja je strokovnjak na področju pozicioniranja. Aktivno pomaga startupom in solo podjetnikom na poti do product-market fita in vzdržljive rasti. Andrej je svoje izkušnje nabiral skozi dve startup podjetji, ki jih je soustanovil. Danes Andrej prek svojega podjetja, Tangible Growth, svetuje startupom ter solo podjetnikom, ki imajo težave pri pridobivanju strank ter svojih produktov ne znajo jasno razložiti.

KATJUŠA KRANJC

Katjuša Kranjc je arhitektka, ki se je uveljavila tudi kot produktna in grafična oblikovalka. Je ustanoviteljica biroja Raketa, z Rokom Kuharjem sta leta 2017 ustanovila blagovno znamko PIKKA, za katero uspešno oblikujeta in proizvajata predmete za dom, ki jih tržita po celem svetu. Katjuša ima 30 let izkušenj na področju arhitekture in oblikovanja – razvoj produktov, vodenje, avtorske pravice, internacionalizacija, marketing in prodaja so področja, s katerimi se poglobljeno ukvarja. Številne izkušnje ima tako z oblikovanjem in načrtovanjem kot tudi s finančnim in vsebinskim vodenjem projektov.

KSENJA JAKLIČ

Ksenja je svojo delovno pot začela kot kadrovska strokovnjakinja. Razvoj kompetenc posameznikov in podjetniških timov je še vedno rdeča nit njenega delovanja. Zadnja leta je aktivna predvsem pri oblikovanju podpornih izobraževalnih programov za idejnike in zagonska podjetja. Bila je del ekipe ABC pospeševalnika, še vedno pa aktivno sodeluje z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem, Centrom za kreativnost ter s podjetjem Bogatin pri izvajanju projektov, namenjenih podpori zagonskih podjetij za njihov razvoj in pospešeno rast, vključujoč pridobivanje investicij.

MANCA KRNEL

Manca Krnel je magistrirala iz kulturologije, kar ji je pomagalo osvojiti nekaj spretnosti, predvsem pri konceptualnem mišljenju, ko je treba iz nič narediti nekaj. Pri tvorjenju novih identitet/znamčenju in idejam, ki služijo za komunikacijo le teh, je tudi najbolj spretna. Zadnja 4 leta na agenciji Poslovni mediji deluje kot kreativna direktorica. Preden je vstopila na PM, ki ji je zaradi izrazito vsebinskega pristopa k komuniciranju in tudi oglaševanju, med agencijami na tem prostoru najbolj blizu, je bila urednica revije Ambient, Agent, Gorenje LIfestyle Magazina.

MIHA ARTNAK

Miha Artnak je direktor priznanega oblikovalskega studia Ljudje, ki se spozna na branding, oblikovanje in komunikacijsko strategijo. Pomagali so že več kot 250 blagovnim znamkam z zasnovo/prenovo likovne podobe in učinkovitimi kampanjami. Med njimi se znajdejo tudi bolj znana imena kot so Celtra, MAO, Flaviar, d.labs, Visionect, Juicy Marbles in drugi.

KATHARINA MISCHER, THOMAS TRAXLER

Z ravnovesjem med ročnim delom in tehnologijo mischer'traxler studio predvideva celotne sisteme, nove proizvodne metode in kinetične ali interaktivne instalacije, ki preizprašujejo teme, pripovedujejo zgodbe in odpirajo nove načine delovanja. Z uporabo njihovih rezultatov in sredstev komunikacije poskuša studio pokazati, da je oblikovanje lahko funkcionalno, dobro in lepo ne le v obliki predmetov, ampak tudi v idejah, ki jih predstavljajo.

NINA DREMELJ

Nina Dremelj je predsednica Poslovnih angelov Slovenije. Njena največja strast je pomagati podjetnikom, da svoje ideje spremenijo v prava, uspešna podjetja. V zadnjih 5 letih je investirala v več kot 17 podjetij s povprečnim večkratnikom naložbe 6,3x. Svojo energijo in fokus usmerja tudi v Alita Capital, investicijsko družbo, ki vlaga manjše vstopnice, a veliko časa in znanja v izjemno zgodnje faze ali ustanavlja ekipe s trajno željo, da inovativne projekte oživijo.

NINA TANHOFER

Nina Tanhofer ima več kot 15 let izkušenj s prepletanjem analognega in digitalnega sveta, saj je delovala v novinarstvu in oglaševanju ter na področju tehnologije veriženja podatkovnih blokov in nenehno spreminjajočih se (družbenih) omrežij. Nina na agenciji Herman & partnerji vodi ekipo pri snovanju učinkovitih digitalnih komunikacijskih strategij – dobrih zgodb na podlagi zdravega razuma in sodobnih tehnologij, ki uporabnike vključujejo, zabavajo in navdušujejo.

PRIMOŽ JEZA

Primož Jeza je arhitekt, oblikovalec in docent na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Pogosto predava doma in v tujini, njegova dela pa so bila predstavljena na številnih samostojnih in skupinskih razstavah po svetu. Zadnje nagrade, ki ga je PRIMOZJEZASTUDIO prejel za oblikovanje so Red Dot Award, Green Product Award, Circular Design of the year Moveco Award, Artre Laguna Prize, …