fbpx

Kaj želite poiskati?

Seminar

Kinematografi kot inovativna kulturna središča

5. okt 2020

| 12:00-15:00

Hiša filma

Hiša filma, Gorica (IT)

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Zavod Motovila v sodelovanju s Kinoateljem in v koprodukciji s Centrom za kreativnost pripravlja srečanje Kinematografi kot inovativna kulturna središča v lokalnih skupnostih v gorški Hiši filma na čezmejnem filmskem festivalu Poklon viziji, kjer bodo domači in tuji gostje, predstavniki kinematografov, filmskih festivalov in producenti, predstavili vizije razvoja filmske kulture v lokalnih skupnostih.

 

Zanimali nas bodo inovativni načini kinematografske izkušnje ter kakovostne oblike ustvarjalnih izobraževalnih vsebin, ki gradijo na razvoju novih občinstev. Slednje tudi v luči podpore EU Ustvarjalna Evropa, ki želi okrepiti vlogo in prepoznavnost kinematografov, ki v lokalnem okolju ponujajo nove ali dodatne kulturne in izobraževalne vsebine in se mednarodno povezujejo. Čas pa bo tudi za razmislek o kinematografski izkušnji glede na posledice pandemije bolezni COVID-19 in s tem spremembi naših navad in kulture ogleda filma ter posledično obiska kina.

 

Prijave so odprte do petka 2. okt., na info@ced-slovenia.eu.

 

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku brez tolmačenja. Možen bo ogled v živo prek spleta. 

Dogodek je del ciklusa treh specializiranih strokovnih usposabljanj za strokovnjake s področja filma in AV sektorjev v okviru serije strokovnih usposabljanj “Onkraj kulturnega modela” (OKM). Serija usposabljanj zavoda Motovila je organizirana kot del dejavnosti Partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

12.00

Vodeni ogled Hiša filma – Palazzo del cinema

13.00–13.10

Uvodni pozdrav Kinoatelje / Motovila

13.10–13.40

Podpora EU za razvoj kinematografov kot inovativnih kulturnih središč (nagovor predstavnice Izvajalske Agencije, EACEA)

13.40–13.50

Odmor

13.50–15.00

Pogovor o inovativnih načinih kinematografske izkušnje

V pogovoru bodo sodelovali predstavniki organizacij, ki so bile uspešne na razpisu EU za razvoj kinematografov kot inovativnih kulturnih središč:
Igor Mirković, direktor Motovun Film Festivala (HR)
Lorena Pavlič, direktorica Zavoda Otok (SI)
Nina Milošič, vodja Mestnega kina Ptuj (SI)

Program partnerske mreže