fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Delavnica

Podkast kot digitalna vizitka

11. maj 2023

| 10.00

MAO

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Vabljeni v četrtek, 11. maja 2023 ob 10. uri v Veliki stolp Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, kjer gostimo danskega strokovnjaka za podcaste, Tora Arnbjørna. Na 2-urni delavnici boste udeleženci spoznali trenutno stanje medija podkast, njegovo zgodovino ter prednosti in slabosti tega medija. Prav tako boste znali bolje krmariti med različnimi vrstami formatov in vsebin.

 

Udeleženci bodo slišali tudi nekaj primerov podkastov, ki so bili uporabljeni za oblikovanje osebne blagovne znamke in v poslovne namene, ter bodo razumeli, kako je lahko podkast veliko več kot le enosmerna zvočna datoteka, objavljena na platformi za podkaste. Namesto tega je lahko podkast, če je pravilno izveden, orodje za krepitev moči, s katerim lahko sebe ali svoje podjetje/organizacijo predstavite kot privlačnejšo od drugih. Lahko služi tudi kot platforma za trženje in je začetek odnosa med vami in potencialnimi strankami.

 

Za pošteno in nepristransko novinarstvo je že od nekdaj znano, da pomaga krepiti demokratične institucije v družbi, v zadnjih nekaj letih pa smo pri našem delu spoznali, kako velik potencial ima podcasting kot orodje za opolnomočenje različnih interesnih skupin. Pomaga obveščati in izobraževati veliko skupino poslušalcev. Število poslušalcev podkastov hitro narašča, vstopna ovira tako za izdajatelja kot za uporabnika pa ni nič več kot le mobilni telefon in prenosni računalnik.

 

Predavanje bo v celoti v angleškem jeziku. Udeležba je brezplačna, prijava je obvezna.

Delavnico organizirajo Center za kreativnost, Podjetniški inkubator Kočevje, Rakkerpak Productions in Lokatur.

Tor Arnbjørn

Tor Arnbjørn je poleg tega, da je skoraj dvajset let delal na danski radioteleviziji, opravil tudi magistrski študij človekovih pravic in družbenih sprememb na univerzi City v Londonu, med letoma 2019 in 2020 pa je delal kot odgovorni urednik pri VICE Media v Londonu. Je soustanovitelj podjetja Rakkerpak Productions, ki je uveljavljeno kot eno vodilnih danskih podjetij za produkcijo podkastov.