fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

Prihodnost bivanja: Zagreb

21.-26. sep 2021

Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Razstava slovenskega oblikovanja Prihodnost bivanja gostuje od 21.-26. septembra v Tehničnem muzeju Nikola tesla v Zagrebu v okviru Zagreb Design Week-a.

 

Predstavljeni izdelki in storitve združujejo ustvarjalnost s poslovno vizijo. Poudarjamo zgodbe majhnih blagovnih znamk, ki izražajo funkcionalnost, strast do življenja in narave, inovativne načine uporabe lokalnih materialov, zlasti lesa, in nove tehnike proizvodnje, ki se opirajo na regionalno obrtništvo in napredne tehnike trajnostne proizvodnje.

 

Nabor 90 izdelkov, ki so prejeli znak odličnosti »Made in Slovenia«, je nastal v zadnjih dveh letih in v mnogočem predstavlja napore Centra za kreativnost, ki deluje v sklopu Muzeja za arhitekturo in oblikovanje – povezovati, promovirati, podpirati in razvijati kulturni in kreativni sektor v Sloveniji ter ga aktivneje povezati z gospodarstvom, znanostjo in izobraževanjem. Izdelki napovedujejo prihodnost bivanja, kjer surovih materialov ni več v izobilju, kjer je treba racionalizirati načine produkcije in uporabe človeških virov ter izdelke približati novi generaciji uporabnikov, ki si želijo njim prilagojene rešitve. Te so v tehnološko napredni in inovativni izdelavi, ki jo proizvajalci in oblikovalci združujejo z ljubeznijo do življenja in narave.

 

 


Atelje Mali

Darja Malešič

David Tavčar

Iztok Lemajič

Jana Mršnik

KOBEIAGI KILIMS

Matej Štefanac

Nina Malovrh

Tina Košak Koren - Zavod Floios

Wilsonic design

Esen Woodcraft

Martina Obid

Umer Creators Agency

Fi by Gaja - Gaja Hanzel

Nina Mršnik, Nuša Jelenec

Urša Vrhunc, Arne Vehovar

Dogodek je del programa:

Prihodnost bivanja

Razstava "Prihodnost bivanja" je bila predstavljena kar na 32 lokacijah, kot eden večjih promocijskih dogodkov…