fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Okrogla miza

#8 Svobodni film

20. dec 2021

| 18:00

Na spletu

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Film Factory v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže in Guest Room Maribor

 

18:00 Svobodni film in dominantni sistemi: Legitimnost konvencij v obdobju hitrih sprememb

okrogla miza na štirikotnem ekranu  // 90 min

 

Pogovarjali se bodo: Gregor Božič, Nataša Bučar, Jasmina Cibic, Marina Gumzi, Katarina Jazbec in Matevž Jerman.

 

Posvet je namenjen kolektivnemu razmisleku o novih, eksperimentalnih in nekonvencionalnih postopkih, vsebinah, formatih in okoliščinah za ustvarjanje in gledanje filmov z obzirom na dominantne standarde sistemov, ki podpirajo filmsko produkcijo in distribucijo.

 

Govorili bomo o možnostih, potencialih, predsodkih in formalnih ovirah, ki jih ustvarjalke in ustvarjalci prepoznavajo pri svojih praksah ter so povezani z izven-standardnimi formati ustvarjalnosti znotraj sodobnega avdio-vizualnega medija.

 

Dogodek je del rezidenčnega projekta producentke, avtorice in raziskovalke Marine Gumzi, v okviru katerega se ukvarja s sodobnimi nekonvencionalnimi filmskimi formati ter njihovo umeščenostjo v domači in širši avdio-vizualni pokrajini.

 

Udeležba je brezplačna. Za prejem povezave do dogodka se je potrebno prijaviti na info@filmfactory.si.

Razvojna platforma Projektor je kontinuirani izobraževalni in povezovalni program, namenjen profesionalizaciji vzhodnoslovenskih avdiovizualnih kreativcev in avdiovizualnih producentov. Družabni večeri v decentraliziranem Mariboru so sestavljeni iz modulov, ki jih izvajajo avdiovizualni profesionalci iz različnih sektorjev. Ob številnih novih pogledih in znanju okolje ponuja odlično priložnost za povezovanje oziroma avdiovizualni “matchmaking.”

Program Partnerske mreže